Olkapää

Olkapään hoitoon liittyvässä katsauksessa, jossa oli mukana 28 satunnaiskontrolloitua tutkimusta, todetaan, että paineaaltohoito parantaa olkanivelen toimintaa ja vähentää kipua kroonisessa kalkkeuttavassa olkapään jänteiden tulehduksessa. Joissakin tapauksissa hoito johtaa kalkin täydelliseen häviämiseen olkapäästä.

Jäätynyt olkapää

Vuonna 2017 valmistuneessa meta-analyysissä todetaan, että jäätyneen olkapään hoidossa paineaaltohoidoilla saadaan vähennettyä kipua, lisättyä liikelaajuutta fleksioon, abduktioon sekä sisä- ja ulkokiertoon.

Akilles

Vuonna 2013 tehdyssä katsauksessa todetaan, että pitkittyneen akillesjänteen insertion tai jännealueen tendinopatian hoidosta paineaaltohoidolla on kohtalaisen hyvä näyttö kolmen kuukauden seurannassa. Paineaaltohoito yhdistettynä eksentriseen harjoitusohjelmaan johtaa parempiin tuloksiin akillesjänteen kuntoutuksessa.

Kantapää

Vuonna 2013 valmistuneessa meta-analyysissä todetaan, että paineaaltohoito on turvallista ja tehokasta hoitoa kroonisen plantaarifaskiitin/kantapääkivun hoidossa. Hoidon jälkeen kipu vähenee selvästi ja positiiviset vaikutukset ovat havaittavissa jopa 12 kk sen jälkeen.

Polvi

Vuonna 2018 valmistuneessa meta-analyysissä todetaan, että paineaaltohoito lisää polven liikkuvuutta ja vähentää kipua polven alueen jänne- ja pehmytkudosongelmissa.

Lähteet:

  1. High-energy extracorporeal shock-wave therapy for treating chronic calcific tendinitis of the shoulder: a systematic review.
  2. Effectiveness of extracorporeal shock wave therapy for frozen shoulder: A Meta-analysis
  3. The effectiveness of extracorporeal shock wave therapy on chronic achilles tendinopathy: a systematic review.
  4. Extracorporeal shock wave therapy is effective in treating chronic plantar fasciitis: a meta-analysis of RCTs.
  5. Efficacy of extracorporeal shock wave therapy for knee tendinopathies and other soft tissue disorders: a meta-analysis of randomized controlled trials.